Capelle tegen
eenzaamheid

Eenzaamheidsgevoelens zijn onderdeel van het leven. Iedereen ervaart ze wel eens. Toch voelt het vaak als een drempel om erover in gesprek te gaan.

 

Eenzaamheidsgevoelens kunnen leiden tot allerlei fysieke of psychische problemen. Veel vrijwilligers en professionals komen mensen tegen die zich eenzaam voelen. Het is belangrijk dat je eenzaamheid weet te herkennen en handvatten hebt om hier mee om te gaan. Deze bijeenkomst gaat dan ook over wat eenzaamheid precies is. Hoe herken en signaleer je eenzaamheid en hoe ga je het gesprek hierover aan? En:  hoe zorg je voor verbinding?

 

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

 

  • Wanneer is iemand ‘eenzaam’ of zoals in de training ook wel wordt genoemd ‘uit verbinding’.
  • Verschillende vormen van eenzaamheid.
  • Hoe signaleer/herken je eenzaamheid?
  • Tips en technieken om het gesprek hierover aan te gaan.
  • Van eenzaamheid naar verbinding.

 

 

 

 

 

 

 

 

De training bevat naast theorie ook  oefeningen, rollenspellen en praktijkvoorbeelden en wordt gegeven door twee maatschappelijk werkers van Welzijn Capelle, beiden gespecialiseerd in voorlichting over eenzaamheid.

 

Doelgroep

Deze training is voor vrijwilligers en professionals.

 

Duur

De training beslaat een dagdeel.

 

Meer info

De training kan op aanvraag bij het Kenniscentrum van Capelle Doet voor groepen worden georganiseerd via kenniscentrum@welzijncapelle.nu. Ook wordt deze training met regelmaat via het Kenniscentrum aangeboden op CapelleDoet. Meld je hier (shortlink toevoegen: CapelleDoet) aan voor de nieuwsbrief van Capelle Doet om op de hoogte te worden gehouden van het trainingsaanbod.

 

Wil je eerst een gesprek over de mogelijkheden van een groepstraining? Neem contact op met de coördinator van het Kenniscentrum, Angelique Nelen.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische cookies.

Meer info